Tinna från Kråkebo

Tinna1Svart sto född 2006

e: Feykir från Knutshyttan
ee: Mökkur frá Varmalaek
eu: Brún frá Kúskerpi
u: Dísa från Karlstorp
ue. Dropi frá Midsitju

Tinna köpte jag vintern 06/07 av Anna-Lena Karjalainen.

Jag såg en slank och fin hals och fyra långa ben och tänkte att henne ska jag ha! Genom hela hennes uppväxt har hon alltid sett mer eller mindre bra ut. Jag visade henne exteriört på strömsholm som 3-åring och hon fick då en bedömning på 8.02. spännande! I juni 2012 totalbedömdes hon, ni ser bedömningen längre ner på sidan. Hon är femgångare men visades som fyrgångare.
Planen är att hon nu ska tränas för omvisning sommaren 2017. Sen planerar jag att sätta in henne i aveln igen. Hoppas på fler fina Tinnabebisar 🙂

Sommaren 2010 fick Tinna ett otroligt vackert stoföl, Enya från Tenglagården e: Ardur frá Lundum. Hon verkar ha fått det bästa från både mamma och pappa! Har nu sommar 2013 börjat jobba lite med Enya, hon verkar vara otroligt lättlärd och positiv, målet är visning som 4-åring.
8 juni 2013 föddes hennes andra dotter; Valkyría från Tenglagården e: Midas frá Kaldbak. Hon är helt perfekt!!! Till hösten nu 2014 är planen att visa henne på unghästmönstringen hemma hos oss 23 augusti. Se bilder på hennes egen sida.
16 juni 2014 föddes Tinnas son Marvin e: Kynnir frá Feti. Den här killen är stor och snygg! Han är såld till Erica som jag vet kommer förvalta honom på bästa sätt! Se bilder på Marvins egen sida. Marvin kommer också vara med på unghästmönstringen 23 augusti.
6 juli 2015 fick  Tinna en kanonfin son, Sibelius från Tenglagården! Han är e: Álfur frá Selfossi.  Likt Tinnas alla avkommor är han också otroligt vacker, en riktig skönhet! Tanken är nog att behålla honom som hingst, i alla fall tills han är inriden! Markträning påbörjas nästa vecka (juni 2018), ska bli superspännande!
Nu (sept 2018) har Sibelius precis påbörjat sin inridning. han är otroligt mjuk och lättlärd, ett riktigt A-barn på alla sätt och vis. Då vi har bestämt oss för att satsa på vår avel och behålla de bästa stona så ska vi försöka sälja hingstar och valacker, så om rätt köpare dyker upp så är Sibelius till salu. Han kommer bli en fantastisk ridhäst!

Planen för Tinna framöver är att hon ska ridas igång lite smått i höst. Sen kommer vi träna på och förhoppningen är att visa om henne vår/sommar 2017! Hon kommer även att gå med på lite lektioner under höst och vår. Tanken var från början att sälja henne, men har nog ångrat mig. Hon blir nog kvar hos oss 🙂

2018… maj…
Det blev försäljning iaf… Men Gunilla som har köpt Tinna har kvar henne här hos oss så det känns nästan som vanligt 🙂 Vi kommer ta två föl på Tinna som var en del av försäljningsavtalet. Den första av de två kom till världen nu den 26/4. Det blev ett fint brunt sto vid namn Vísla. Hon är stor och välväxt med bra exteriör och ser ut att röra sig fint i alla gångarter, blir med största sannolikhet femgångare 🙂
Tinna levererar som vanligt!

I skrivande stund väntar Tinna nu sitt 6e föl. Hon är konstaterad dräktig med superhingsten Oliver frá Kvistum <3
En sista juvel till vår avel från världens bästa avelssto 🙂 Tror galet mycket på den kombinationen. Sen jag såg Oliver första gången har jag velat ha en Tinna-Oliver avkomma och om allt går som det ska blir det verklighet sommaren 2019 🙂

 

Tinna3    Tinna4

Tinnas bedömning Gerstorp juni 2012

Exteriör

Huvud 8
Hals-Manke-Bog 8
Rygg och kors 7
Proportioner 8.5
Ben (kvalitet) 8
Benställning 8.5
Hovar 7.5
Man och Svans 8
Exteriör 7.98
Ridegenskaper

Tölt 8
Trav 7.5
Pass 5
Gallopp 7.5
Spirit 8
Helhetsintryck 8
Skritt 7.5
Ridegenskaper 7.37
Långsam tölt 7.5
Canter 7.5
Totalt 7.61

Tinnas avkommor:

Enya från Tenglagården -10         e: Ardur frá Lundum
Valkyría från Tenglagården -13   e: Midas frá Kaldbak
Marvin från Tenglagården -14     e: Kynnir frá Feti
Sibelius från Tenglagården -15    e: Álfur frá Selfossi
Vísla från Tenglagården -18         e: Vaki från Österåker

Valkyría5 Tinnas vackra dotter Valkyría från Tenglagården -13.

Sib 1 Tinnas son Sibelius från Tenglagården -15.

DSC_0570 Yngst i syskonskaran, Vísla från Tenglagården -18.